Under 2008 startade Gebhard Scherrer, en av grundarna till Arctic Cooling, ett nytt företag tillsammans med VC Tran. Sedan dess har Gelid, som företaget heter, lanserat en mängd kylningsattiraljer för processorer, grafikkort och chassin.

Nu släpper Gelid en ny processorkylare vid namn Black Edition. Nykomlingen är en traditionell torndesign med sju värmeledningsrör, fyra med en tjocklek på sex millimeters bredd och övriga tre på ovanligt höga åtta millimeter.

Den udda kombinationen värmeledningsrör är även bidragande till kylarens kompakta design. Modellen ska passa moderkort med begränsat utrymme runt sockeln, exempelvis X79-baserade modeller med minnesmoduler på båda sidor om processorsockeln LGA 2011.

Måtten är 109 x 129 x 160 millimeter (BxDxH) med de två medföljande fläktarna Slim 12 PWM och Silent 12 PWM, båda med varvtalsstyrning. Den som vill kan även installera en tredje fläkt.

Gelid Black Edition passar till alla moderna processorsocklar inklusive Intel LGA 1155, 2011 och AMD FM2/AM3+. Priset är 59 EUR, motsvarande cirka 600 kronor. Säljstarten inleds omgående ute i Europa, men det är ännu okänt när eller om modellen kommer till Sverige.