Att kunna presentera information och media direkt framför ögonen är ett allt populärare koncept. Giganten inom området är för tillfället Google Glass, glasögonen som bland annat kan spela in video, visa textmeddelanden och navigera.

En uppstickare är företaget Glassup med glasögon under samma namn. Teorin är att en miniprojektor visar bild direkt på ytan framför högerögat, vilket till skillnad från Google Glass lägger informationen mitt i blickfånget.

Glasögonen ska drivas av batteri och kommunicerar med en smart mobiltelefon genom Bluetooth 2.1 eller Bluetooth 4.0 beroende på version. Till en början handlar det endast om kompatibilitet med Android, men förhoppningen är att Ios-stöd ska tillkomma senare.

Prototypen som visas under Cebit 2013 är dock långt ifrån en färdig produkt, vilket också märks tydligt. Under SweClockers snabba testande handlar det endast om en statisk bild föreställandes en bil, presenterad framför högerögat i svart-gult med 320 x 240 pixlars upplösning. Själva glasögonen är dessutom i tung och obekväm metall, samtidigt som anslutning sker via kabel och inte trådlöst.

Glassup ser dock ljust på framtiden, och hoppas på att ha mer kompetenta modeller färdiga lagom till sommaren. Företaget har fått in en hel hög förbeställningar, och planerar dessutom ett Kickstarter-projekt för att ge ytterligare skjuts åt utvecklingen. Mer information finns på officiella webbplatsen.