Det blir ytterligare en konsolidering på hemelektronikmarknaden när norska Komplett förvärvar Webhallen, inklusive webbhandel och tio fysiska butiker i Sverige. Webhallen är ett dotterbolag till franska Pixmania, som i sin tur ägs av brittiska Dixons Retail – en av de största europeiska aktörerna inom hemelektronikbranschen.

– Genom uppköpet stärker vi vår position i Sverige och Skandinavien ytterligare. Vi ser fram emot att följa och vara delaktiga i Webhallens utveckling i tiden som kommer säger Ole Vinje, koncernchef på Komplett.

Kompletts koncernchef Ole Vinje ser Webhallen som en stark aktör på den svenska marknaden med en stabil tillväxt på cirka 18 procent årligen de senaste fem åren. Webhallen, som under 2012 omsatte cirka 873 miljoner kronor, ska framöver fungera som en självständig division i Komplett-gruppen. Huvudkontoret blir kvar i Stockholm.

– Vi är mycket glada och stolta över att bli en del utav Komplett-familjen. Med våra gemensamma kunskaper, målgrupper och resurser kommer vi att kunna bli än mer konkurrenskraftiga, och fortsätta vår nordiska expansion. För trogna kunder som följt oss genom åren kan jag meddela att vi givetvis kommer att fortsätta med framgångskonceptet som tagit oss dit vi är idag, men med bättre förutsättningar än tidigare för att förverkliga våra mål, säger Wilhelm Sporrong, vd på Webhallen.

Ingen skillnad för Webhallens kunder

Till SweClockers uppger Wilhelm Sporrong att det inte blir några märkbara förändringar för de befintliga kunderna. Varumärket Webhallen blir kvar liksom butikskonceptet och webbhandeln.

– Det blir ingen skillnad, vi kommer att köra på precis som vanligt. Affären med Komplett ger oss däremot stordriftsfördelar vid inköp av varor och större möjligheter till expansion.

Webhallen Sverige AB som koncept grundades 1999 och har 145 anställda med tio fysiska butiker från Malmö till Uppsala. Affären uppges vara värd cirka 140 miljoner kronor och ska slutföras i maj månad.