AMD rustar upp under 2013 genom att uppdatera i stort sett samtliga segment. Vissa av de nya produkterna är redan ute på marknaden, exempelvis strömsnåla Kabini, uppföljaren till storsäljaren Brazos, och syskonet Temash, som ska göra AMD till ett konkurrenskraftigt alternativ bland surfplattor och hybrider.

Under den kvarvarande delen av året flyttas strålkastarljuset mot AMD A-serien i prestanda- och mellanklass. Näst på tur står Richland, en smärre uppdatering av dagens Trinity, som framförallt levererar en optimerad turbo-funktion med lägre strömförbrukning. Denna processor finns redan tillgänglig för bärbara datorer och lanseras i det stationära segmentet under juni månad.

AMD stannar dock inte där utan planerar även att ersätta Richland under året. Kodnamnet att lägga på minnet är Kaveri och innehåller betydligt större förändringar. Kaveri bygger på arkitekturen Steamroller, den tredje generationens Bulldozer, och grafikdelen uppdateras med GCN-arkitektur, som känns igen från Radeon HD 7000-serien. Detta för även med sig ett sockelbyte till FM2+.

Den prestandaorienterade FX-serien är oförändrad under 2013 och det syns inte heller några nyheter när det kommer till renodlade grafikprocessorer. AMD har redan introducerat Radeon HD 8000-serien för OEM-tillverkare, men dessa är i praktiken omdöpta kretsar ur 7000-serien. På den bärbara sidan kvarstår familjen Radeon HD 8000M "Solar Systems".

Enligt uppgift till SweClockers är dock nya grafikkort i antågande. AMD siktar på att släppa nya modeller tätt inpå lanseringen av Battlefield 4, som äger rum den 29 oktober. Den nya generationen är känd under kodnamnet Volcanic Islands.

Källa: Computerbase.