Sharps produktion av IGZO-baserade skärmpaneler i större storlekar öppnar upp för 4K-upplösning på skrivbordet. I början av året lanserades Sharp PN-K321H, en modell som kort därefter följdes upp av upp av den mycket snarlika Asus PQ321. Nu ger sig även Dell in i leken med en egen modell som av allt att döma baseras på samma typ av panel.

Dell UltraSharp 32 with Ultra HD, features phenomenal front of screen performance, high pixel density and is optimized for Dell Precision workstations. Designed for media & entertainment professionals doing color critical work including film & video editors, animators, game and app developers, modelers and programmers

Nykomlingen heter Dell Ultrasharp 32 och är den största och mest högupplösta skärmen som Dell någonsin producerat. Det handlar om en 32-tummare med 3 840 x 2 160 pixlar "Ultra HD", 1,07 miljarder färger (wide gamut), antireflexbehandling och stöd för kalibrering av LUT-tabellerna i hårdvaran.

Dell går ännu inte ut med de fullständiga specifikationerna, men det framgår att det finns anslutningar för Displayport och HDMI samt inbyggd USB-hubb och minneskortläsare. Ultrasharp 32 ska finnas ute i handeln under årets fjärde kvartal, det vill säga i perioden oktober–december.

Källa: Engadget.