Microsofts framgångar på marknaden för surfplattor är inte vad företaget hade räknat med vid introduktionen av Windows 8. Under juli sänkte företaget priset på Surface RT och nu följer Pro-varianten med fullskaliga Windows 8 tillsammans med en mindre surfplatta från Acer, som Microsoft hade stora förhoppningar om.

Surface Pro har en 10,6-tumsskärm och upplösningen 1080p, vilket drivs av en fullskalig Core i5-processor med TDP-värde på 17 watt och 4 GB systemminne. Surfplattan kostade antingen 899 eller 999 dollar beroende på valet av SSD-lagring (64 GB respektive 128 GB). Nu reduceras båda varianterna med 100 dollar på amerikanska Microsoft Store.

Acer Iconia Tab W3 med sin 8,1-tumsskärm är den första och idag enda surfplattan med Windows 8 under 10,1 tum. Modellen fick dock en dålig start med närmast uteslutande negativa recensioner från media. Rykten om att modellen ska skrotas och ersättas av en lättare variant med IPS-panel har dementerats av Acer, som säger att den ska finnas kvar på marknaden.

Istället för en ny revision av Acer Iconia Tab W3 sänks priset. På webbutiken Microsoft Store i USA listas varianterna med 32 GB och 64 GB lagring till priserna 299 respektive 349 dollar – i båda fallen handlar det om en reduktion på 80 dollar.

De nya priserna syns ännu inte hos svenska återförsäljare, men det är sannolikt att de nya prissättningarna får effekt inom de kommande dagarna.