I slutet av juli gick kinesiska VR-Zone ut med att de sett dokument från AMD ämnade för partnertillverkare. I dessa framgick planer om företagets kommande processorer och däri att den kommande A-serien "Kaveri", den första processorn baserade på Steamroller-arkitekturen, blivit försenad.

AMD har tidigare förnekat att det skett några ändringar i tidsschemat för den nya processorn, men går nu ut med ett officiellt utlåtande till VR-Zone och bekräftar att Kaveri kommer kommer lanseras i slutet av året.

[quote]AMD’s ‘Kaveri’ high-performance APU remains on track and will start shipping to customers in Q4 2013, with first public availability in the desktop component channel very early in Q1 2014. [...] Mobile ‘Kaveri’ products will be available later in the first half of 2014.[/quote]

Det nya uttalandet skiljer från vad företaget tidigare kommunicerat. Under ett pressevenemang bakom lyckta dörrar i början av maj och på Computex i början av juni, försäkrade Lisa Su att samtliga produkter håller tidsschemat. Till SweClockers utsända berättade Lisa Su uttryckligen att Kaveri skulle lanseras i slutet av året för stationära och följas upp med produkter för bärbara datorer tidigt 2014.

Enligt de nya uppgifterna kommer Kaveri levereras till företagets kunder i slutet av 2013, men lanseringen äger inte rum förrän tidigt nästa år. Även lanseringen för bärbara skjuts upp och är planerad till senare under första halvan av 2014.