Små och förhållandevis kraftfulla, men inte särskilt billiga barebone-datorer. Next Unit of Computing (NUC) uppdateras inom kort med den fjärde generationens Core-processorer, men under nästa år tillkommer även Atom "Silvermont" med Bay Trail-T – vilket öppnar upp för nya modeller i lägre prisklasser.

Först och främst handlar det om Intel NUC DN2810FYK eller Forest Canyon. Formfaktorn kvarstår, men denna gång används Intel Celeron N2810 med två kärnor i 2,2 GHz och en grafikdel i 756 MHz till ett totalt TDP-värde på ynka 7,5 W.

I vanlig ordning är det upp till användaren att installera minne och lagring. Intel bereder plats för en minnesmodul DDR3 (SO-DIMM) på upp till 8 GB och tillhandahåller en SATA-port samt en USB 3.0. Dessutom tillkommer ett monteringspaket för en 2,5"-enhet.

På nätverksfronten ingår gigabitnätverk samt ett trådlöst nätverkskort för 802.11n och Bluetooth 4.0. Fler anslutningar är två USB 2.0, IR-mottagare, mikrofon, hörlurar samt inte minst HDMI, som även står för flerkanalsljud. Intel utlovar stöd för Windows 8.1, Linux och Android.

Intel NUC DN2810FYK ska finnas ute på marknaden någon gång i det första kvartalet 2014 till ett rekommenderat försäljningspris på 139 dollar, motsvarande cirka 1 150 kronor inklusive moms.

Källa: Hexus.