Det talas gärna och ofta om att framtiden stavas OLED, men det är fortfarande långt kvar innan priserna trillar ned till mer gångbara nivåer. Det hindrar dock inte LG från att introducera två nya OLED-baserade tv-apparater i Sverige.

– LG Electronics jobbar ständigt med att utmana konventioner, vi vill få människor att tänka i nya banor. Våra ingenjörer funderade över varför en TV måste vara platt när verkligheten inte är det. Tack vare OLED-tekniken kan vi nu leverera en böjd skärm som ger en helt ny känsla vid TV-tittande, säger Thomas Wering, nordisk marknadschef på LG Electronics.

Den mest iögonfallande är den böjda LG 55EA980W, som belönats med flera utmärkelser för den tämligen unika formen. Det handlar om en 55-tummare med 1080p-upplösning och OLED-panel, som ska ge en "Imax-liknande" bildupplevelse.

Till detta hör en mängd funktioner, däribland stereoskopisk 3D med LG Cinema 3D och en uppsjö anslutningsmöjligheter: Wifi, Wifi Direct, Media Link, DLNA, MHL, Miracast, NFC, Simplink, Intel Widi och LG Cloud.

LG 55EA980W ska finnas hos återförsäljare i oktober till ett rekommenderat cirkapris på 89 999 kr inklusive moms.

Näst på tur står den tavelliknande LG Gallery 55EA880W, där skärmpanelen ackompanjeras av en canvas med integrerat 2.2-kanalsljud. Även här handlar det om 55 tum med 1080p-upplösning och OLED-panel, med en extra vit subpixel vid sidan om de traditionella röd, grön och blå.

Likt det böjda syskonet har denna modell en mängd trådlösa anslutningar, men LG lägger även till en temariktig bildvisningsfunktion som förvandlar teven till en digital fotoram. Säljstarten äger rum i oktober och priset hamnar på inte mindre än 99 999 kronor inklusive moms.