Microsoft missade trenden med smarta telefoner och surfplattor, men tänker inte hamna på efterkälken när det kommer till kroppsburna enheter. Den sistnämnda produkttypen, där bland annat smarta klockor och interaktiva glasögon ingår, förutspås en lysande framtid och kan enligt analysföretaget Gartner omsätta så mycket som 10 miljarder dollar år 2016.

Nu rapporterar Wall Street Journal att Microsoft testar och utvecklar en egen motsvarighet till Google Glass. Enligt finanstidningens källor planerar Microsoft att gå öga mot öga med både Google och Samsung som ett led i förvandlingen från ett renodlat mjukvaruföretag till att fokusera på tjänster och enheter.

Analytiker menar dock att det kommer att dröja innan interaktiva glasögon får upp farten på allvar. Den största orsaken anses vara de höga priserna. Google Glass beräknas kosta cirka 1 500 dollar, närmare 10 000 kronor, vilket visserligen kan fungera inom vissa nischer, men knappast är tillräckligt lågt för att nå en lika bred målgrupp som exempelvis plattor och telefoner.