I september släpptes Grand Theft Auto 5 för Playstation 3 och Xbox 360. De flesta räknar visserligen med spelet förr eller senare hittar ut från konsolvärlden, men än så länge håller Rockstar tyst om en eventuell version för PC/Windows. Det öppnar upp för mängder av rykten och spekulationer.

Nu rapporterar PC Gamer om en läckt bugglista från utvecklarna Rockstar Games, som sägs innehålla över 170 referenser till vad som av allt att döma är en PC-version av GTA V. Listan sägs ha cirkulerat på forum och fansajter sedan den 23 september, men får först nu uppmärksamhet även i de större spelmedierna.

Bland noteringarna märks referenser till DirectX 11, Windows-baserad nätverkskod och inte minst exekveringsfiler i både 32- och 64-bitarsversion. Konsolspel utvecklas visserligen med hjälp av persondatorer, men det sistnämnda är tydlig indikation om att Rockstar åtminstone arbetat med att anpassa spelet för PC/Windows.

Samtidigt cirkulerar uppgifter om att "toppchefen" Thiago Diniz vid den brasilianska spelbutiken Nuuvem i en intervju med den lokala webbtidningen Codigo Fonte avslöjat att PC-versionen lanseras den 12 mars. Detta är samma datum som Amazons kundtjänst sägs ha kommunicerat till en kund i Tyskland. I vanlig ordning snurrar rykteskarusellen vidare.