Det är mindre än två veckor kvar innan Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S5 avtäcks och många detaljer kring modellen är fortfarande höljt i dunkel. På en nederländsk blogg dedikerad mobiltelefonen publiceras nu vad som sägs vara dess förpackning, som avslöjar flera av specifikationerna.

Bland specifikationerna syns den omtalade 5,25-tumsskärmen med AMOLED-panel, vilket kombineras med upplösningen QHD eller 2 560 x 1 440 pixlar. Det ger en punkttäthet på rekordhöga 560 pixlar per tum (ppi), vilket kan jämföras mot 441 ppi för Galaxy S4 eller 326 ppi för Apple Iphone 5S.

Telefonens processor har fyra kärnor på 2,5 GHz, vilket antyder att det handlar om Qualcomm Snapdragon 805. Till det hör stöd för 4G/LTE i upp till 150/50 Mbps i ned-/uppladdningshastighet. Mängden primärminne kliver upp från 2 GB i Galaxy S4 till 3 GB LPDDR3 och batteriet ligger på 3 000 milliamperetimmar.

I bakkant huserar en kamera på hela 20 megapixel, vilket är högre än tidigare uppgifter som talat för att den ska ha upplösningen 16 megapixel. En udda detalj är att Samsung Galaxy S5 trots dess plattform från Qualcomm och högupplösta skärm begränsas till videoinspelning i Full HD (1080p).

Information som utelämnats är om telefonen är i plast eller aluminium, vilket är en viktig detalj då Galaxy S5 väntas komma i dessa två utföranden. En annan detalj som inte syns till är fingeravtrycksläsaren, som av flera oberoende källor väntas finnas på det nya flaggskeppet.

Samsung Galaxy S5 väntas bli avtäckt på evenemanget Unpacked 5 i Barcelona, Spanien den 24 februari, klockan 20:00.