Efter drygt tre års dvala gjorde Corsairs Graphite-serie comeback i slutet av 2013, med löftet om att ännu fler modeller skulle avslöjas på CES i Las Vegas. På årets Computex fortsätter sagan med ytterligare två nya modeller, däribland ett kompakt chassi för Mini ITX samt en fullstor uppföljare till storsäljaren Graphite 600T.

Graphite 380T är ett Mini ITX-chassi med yttermåtten 450 x 365 x 440 mm. Modellen bygger kring en modifierad version av stommen från företagets modell Obsidian 250D, samt ett mer utsvävat yttre i linje med övriga Graphite-seriens designspråk. Bland annat har modellen ett handtag i toppen för lättare transport till exempelvis LAN-partyn, samt snabbfästen på sidopanelerna för enklare åtkomst av insidan.

I jämförelse med sin släkting i Obsidian-serien har ventilationsmöjligheterna uppgraderats något på insidan, och tack vare 380T-chassits utökade höjd ryms det en 120 mm-fläkt i bakkant istället för dubbla 80 mm. Därtill syns även en inbyggd fläktkontroller med möjlighet att kontrollera fläktarnas hastighet i tre lägen.

Modellen ska finnas tillgänglig i slutet av sommaren i tre olika färger med ett rekommenderat pris på 129 USD.

I den större delen av skalan ser vi Graphite 780T som enligt företaget är den rättmätiga tronföljaren till den oerhört populära modellen 600T. Här har Corsair tagit hjälp av välrenommerade BMW Designworks för att få till ett yttre som dels påminner om sin föregångare, men ändå känns fräscht och nytt.

Stommen bygger till en viss på del på den från Obsidan 750D, men ändringar har gjorts för att bland annat rymma större radiatorer. Genom att minska antalet tillgängliga 5,25-tumsplatser går det nu att montera en 360 mm-radiator i fronten, utöver den platsen som redan finns för en lika stor radiator i taket.

Vidare syns LED-bestyckade fläktar i framkant, en inbyggd fläktkontroller med tre olika lägen samt sidopaneler med snabbfästen för enklare åtkomst av insidan.

Corsair Graphite 780T kommer i tre olika färger och väntas finnas tillgänglig i slutet av sommaren. Prislappen är satt till 179 USD för alla modeller utom den vita som kostar 189 USD.

Alla artiklar från Computex 2014