På årets upplaga av utvecklarkonferensen WWDC tillkännagavs kommande OS X 10.10 och IOS 8. I vanlig ordning väntas operativsystemen höra till en ny generation hårdvara, men någon sådan presenterades inte på det direktsända föredraget. Istället tros Apple ruva på nyheterna i ytterligare några månader.

Nu publicerar franska Nowhereelse bilder som sägs föreställa bakstycket till vad som hittills är känt som Iphone 6. Den nya telefonen sägs bli större än föregångarna och växer enligt ryktet från 4,0 till 4,7 tum. Till detta hör även en smärre uppdatering av designen.

Först och främst syns inga glaspaneler utan hela bakstycket är numera av metall. Den så kallade vilo-/väckningsknappen flyttar från den övre kortsidan till telefonens högra sida, troligtvis för att göra den lätt att nå med tummen. Knapparna för volym och ljudlöst läge återfinns som vanligt till vänster.

En annan nyhet i Iphone-sammanhang är att Apple skär ut logotypen i metallskalet. Det öppnar upp för spekulationer om att logotypen kan bli belyst och exempelvis användas som indikatorlampa för nya meddelanden och missade samtal.

Nästa generation Iphone väntas hitta ut i september månad. Vid sidan om den tilltänkta "Iphone 6 "på 4,7 tum tros Apple även arbeta på en ännu större modell, kanske på hela 5,5 tum.