För ett litet tag sedan avslöjades att Ryse: Son of Rome är på väg från Xbox One till PC/Windows, kanske som en direkt följd av att skaparna Crytek har ett skriande behov av intäkter efter sommarens tumultartade härdsmälta. Spelet distribueras digitalt av Crytek själva medan utgivaren Deep Silver tar hand om den fysiska försäljningen.

Nu framkommer det att lanseringen äger rum den 10 oktober på den digitala distributionstjänsten Steam. Utöver själva spelet ingår även samtliga DLC-paket: Colosseum Pack, Mars Chosen Pack, Duel of Fates Pack och Morituri Pack. Dessutom tillkommer Ruins Multiplayer Map och Legionnaire's Trust Sword från specialutgåvan för Xbox One.

Inte helt oväntat är de rekommenderade systemkraven höga. Crytek förordar en fyrkärnig processor från Intel alternativt en åttakärnig variant från AMD med 8 GB primärminne samt ett DX11-kompatibelt grafikkort med 4 GB videominne. Därutöver behövs 26 GB ledigt lagringsutrymme och Windows Vista eller senare.

Den som kan tänka sig att skruva ned detaljrikedomen kan dock klara sig med ett betydligt svagare datorsystem. Minimikraven är en dubbelkärnig processor med 4 GB primärminne och ett DX11-kompatibelt grafikkort med 1 GB videominne.