Efter att Cherry lagt beslag på huvuddelen av marknaden för mekaniska brytare pågår en mindre revolution bakom kulisserna. Tillverkarna är missnöjda med att Cherry gett Corsair exklusivitet för de kommande RGB-brytarna och letar nu efter andra alternativ, i huvudsak kloner från kinesiska tillverkare. Nu presenterar även den schweiziska jätten Logitech ett tangentbord med "egna" mekaniska brytare.

Senast ut är Logitech G910 Orion Spark RGB, som kallas för världens snabbaste mekaniska tangentbord. Huvudnumret är brytarna Romer-G vars aktiveringspunkt träffas efter endast 1,5 millimeter. Det innebär att nedslag registreras 25 procent tidigare än i konkurrerande modeller, vilket ska ge en fördel i spel.

De nya brytarna ska hålla för 70 miljoner nedslag och är även utrustade med individuellt justerbar RGB-belysning, där det går att välja ur en palett med 16,8 miljoner färger. Därutöver finns nio programmerbara "G-knappar" och ytterligare ett antal mediaknappar.

En annan finess är den tillhörande appen Arx Control för Android och IOS, som gör det möjligt att ansluta en mobil enhet och använda denna som en extra skärm för styrning av anslutna Logitech Gaming-enheter. Appen kan även visa systeminformation och användas tillsammans med kompatibla spel.

Logitech G910 Orion Spark RGB mäter 243,5 x 505 x 35,5 mm (med handlovsstöd) och väger 1,5 kg. Tangentbordet ansluts via USB och fungerar med Windows 7 och senare versioner av operativsystemet. Säljstarten äger rum i november och riktpriset hamnar på 1 790 kronor inklusive moms.