Att Valves Steam Machines-koncept dröjer hindrar inte chassimakarna från att ta fram modeller särskilt anpassade vardagsrummet. Under Computex 2014 visade taiwanesiska Bitfenix upp en första prototyp av datorlådan Pandora, som nu är färdigställd och redo för lansering.

Ett av paradnumren är att datorlådan kommer med en programmerbar display i fronten, som vid leverans pryds av Bitfenix logotyp. Tanken är dock att användaren ska kunna sätta en personlig prägel genom att lägga in en valfri bild, vilket enkelt görs genom att dra och släppa en bild i den medföljande programvaran.

Pandora kommer med två sidopaneler i borstat aluminium, som omsluter dess svarta stomme. Chassit mäter 160 x 420 x 465 mm och är därmed större än konkurrerande modeller på marknaden, något företaget menar är ett resultat av att de inte vill begränsa komponentvalet på insidan.

Plats för luftkylning är av fysiska skäl begränsat och istället framhävs möjligheten att montera vattenkylning med en radiator på upp till 240 mm. För moderkort ryms modeller på upp till Micro ATX-storlek (244 x 244 mm) och för expansionskort går det att montera två stycken på uppemot 350 mm, det vill säga de allra flesta grafikkorten på marknaden.

Vidare syns utrymme för nätaggregat på upp till 180 mm, vilket ackompanjeras av vad som sägs vara goda möjligheter till kabeldragning. Lagringsmässigt ryms två lagringsenheter på 3,5 tum och tre stycken 2,5-tummare. Andra finesser som nämns är förmonterade distanser, sidopaneler med snabbfäste och dammfilter som sitter med magnetfäste för enkel rengöring.

Bitfenix Pandora kommer finnas med och utan akrylfönster, vilket intressant nog inte påverkar slutpriset på runt 1 300 kronor inklusive moms. Det kommer även en variant utan den programmerbara displayen vid namn Pandora Core, som istället ska gå loss för cirka 1 100 kronor. Båda varianter beräknas finnas på butikshyllorna i början av november månad.