Stängda vattenkylningssystem är lika enkla att installera som vanliga luftkylare, men nackdelen mot traditionella vattenkylare är att de färdiga lösningarna sällan är gjorda för expansion i efterhand. Tidigare i sommar lanserade Swiftech H220-X som begåvats med möjligheten och nu följs den upp av en större modell.

Det nya tillskottet heter H240-X och nyheten är att radiatorn går upp från 240 till 280 millimeter. Precis som H220-X är radiatorn gjord i koppar och kyls av två medföljande fläktar i Helix-serien, som kliver upp till 140 millimeter och har likt de mindre varianterna stöd för PWM-styrning.

Inbyggt i radiatorn finns pumpen MCP30 som är specificerad till 1 200–1 300 varv per minut (RPM) med en strömförbrukning på 6 W och en reservoar som kommer med ett upplyst fönster för att ge översikt på flöde samt nivå för kylvätskan. Det vattenblock som är förinstallerat är bolagets senaste Apogee XL med stöd för alla moderna plattformar från Intel och AMD.

Huvudfinessen är just att kylsystemet kan byggas på i efterhand och Swiftech menar att pumpen inte enbart står pall för fler radiatorer, men även vattenblock för exempelvis grafikkort. Relevant i sammanhanget är att slangkopplingarna mäter 3/8" och gängdiametern följer standarden G1/4.

Swiftech H240-X har ett rekommenderat försäljningspris på 149,95 dollar, vilket motsvarar cirka 1 350 kronor inklusive moms.