Mycket pekar mot att Samsung hoppar över Qualcomm Snapdragon 810 med den kommande flaggskeppsluren Galaxy S6, vilket tillskrivs problem med överhettning. Qualcomm menar i sin tur att processorn är utan problem och att utrullningen till partnertillverkare fortskrider som planerat.

I am very much aware of the various concerns in the market about the (Snapdragon) 810, but the chip's performance is quite satisfactory. [...] I don't understand why there is a issue over heat.

En av aktörerna som nyttjar Snapdragon 810 är LG, som under CES 2015 avtäckte böjda G Flex 2 med processorn. Under en presskonferens berättar LG-chefen Woo Ram-chan att bolaget är väl medvetet om de rykten som cirkulerar, men att de inte stött på några av problemen.

Woo hävdar att G Flex 2 inte enbart blir mindre varm än andra enheter, utan även att prestandan är "tillfredsställande". Uttalandet kommer efter relaterade rykten som gör gällande att processorn till följd av de påstådda överhettningsproblemen presterar sämre än föregående flaggskepp Snapdragon 805.

Många frågor kring Qualcomms senaste flaggskeppsprocessor kan väntas besvaras i och med säljstarten för LG G Flex 2, som äger rum under årets första kvartal.

Källa: Reuters.