Den övergripande designen av Apples ultraportabla bärbara dator Macbook Air börjar bli till åren kommen. Det märks inte minst på de långt ifrån moderna skärmarna, där den mest påkostade varianten stannar vid blygsamma 1 440 × 900 pixlar på 13,3 tum. Till årets modellserie väntas däremot Apple kavla upp ärmarna och rulla ut en välbehövlig och mer genomgripande uppdatering.

Efter månader av rykten och spekulationer om att nästa generation Macbook Air är i antågande hittar nu de första bilderna på vad som uppges vara komponenter från årets modellserie ut på nätet. Kinesiska Ifanr visar vad sägs utgöra den nya skärmpanelen och locket, något som skvallrar om en del förändringar.

Till skillnad från dagens modeller på 11,6 och 13,3 tum mäter den nya skärmpanelen 12 tum. Samtidigt noteras betydligt högre punkttäthet än i dagsläget, men exakt vilken upplösning det handlar om är ännu okänt. Den Retina-klassade Macbook Pro 13 innehåller exempelvis 2 560 × 1 600 pixlar.

Frontpanelen täcks av ett stycke glas och följer samma formspråk som den mer prestandaorienterade Macbook Pro med svarta kanter och infälld webbkamera. I vanlig ordning består locket av aluminium, men denna gång syns ingen belyst Apple-logotyp utan ett enbart ett svart äpple.

Nya Macbook Air beräknas dyka upp någon gång framåt vårkanten. Utöver högre upplösning väntas en övergång till Intels strömsnåla processorserie Broadwell, ny design med möjligtvis flera färgval samt anslutning för det nya höghastighetsgränssnittet USB 3.1 Type-C.