Tidigare under dagen valde den amerikanska spelutgivaren Warner Bros Games att dra tillbaka PC-versionen av Batman: Arkham Knight. Anledningen till detta var en mängd olika tekniska problem, däribland skakig prestanda och ett flertal avsaknade grafikeffekter, där spelstudion Iron Galaxy Studios snabbt utsågs till syndabock för bristande kvalitetskontroll i portningsarbetet.

Ett företag som är ytterst angelägna om att rätta till problemen är grafikkortsjätten Nvidia, som i ett uttalande till Videogamer meddelar att man rycker in med egna resurser för att hjälpa utvecklarna med buggfixandet.

We are working with WB Games and the development teams to address the performance issues of the PC version of Batman Arkham Knight. We have made our QA and engineering resources available and will provide updates when they are available.

Att just Nvidia väljer att kliva in som stöd är dock ingen högoddsare. Företagets grafikbibliotek Gameworks har marknadsförts ytterst flitigt som en viktig del i PC-versionen av Batman: Arkham Knight. Därtill är speltiteln en aktuell bundling ihop med många av Nvidias grafikkort i GTX 900-serien.