Microsofts lansering av spelkonsolen Xbox One gick inte lika bra som tänkt, och med tiden har flera titlar som tidigare varit exklusiva för konsolen letat sig över till Windows 10-plattformen. Nu gör nya uppgifter gällande att färgsprakande Sunset Overdrive kan bli nästa spel att göra ett plattformshopp, och kanske även exklusivt för Microsofts kontroversiella UWP-plattform.

Sunset Overdrive utspelar sig i en fiktiv värld där ett girigt läskemedelsföretag har skapat en energidryck som dras med den oönskade bieffekten att alla som förtär den förvandlas till våldsamma monster. Spelarens uppdrag är att stävja horderna, med eller utan andra mänskliga spelares hjälp.

En andra del i ryktet är att PC-versionen av spelet likt andra Xbox One-portar blir exklusiv för Universal Windows Platform (UWP) – en applikationsplattform för Windows 10-applikationer som har blivit kontroversiell då den saknar en rad olika funktioner som konkurrerande spelplattformar kunnat skryta med under många år.

Flera av plattformens tillkortakommanden ska dock åtgärdas kontinuerligt i och med uppdateringar av Windows 10. Förutsatt att uppgifterna stämmer kan utannonseringen av Sunset Overdrive för PC ske under Microsofts E3-presentation.

Källa: Neogaf.