En tidig särskiljande faktor mellan HTC Vive och Oculus Rift är hur de båda VR-headseten stöder spel i rumskala. I detta avseende har HTC Vive haft en fördel över Oculus Rift, även om den senare fått förbättrat stöd för detta via uppdateringar. Information om vilka krav Playstation VR ställer på spel i rumskala har varit sparsmakat, men ny information pekar på stor rekommenderad spelyta.

Den nya informationen kommer från reklamblad som först publicerades på Imgurl. I dessa framgår rekommendationer för spelytan med Playstation VR, där ett djup på strax under tre meter (2,98 m) och två meter (1,88 m) på bredden ska behövas för att kunna nyttja VR-headsetet till fullo.

Därutöver finns en "död zon" på cirka 60 centimeter rakt framför kameratillbehöret Playstation Camare som används i Playstation 4. Spelare bör därför hålla sig inom detta utrymme som kallas för "Play Zone", så att kameran kan följa rörelser samt tillbehör som Playstation Move och handkontrollen Dualshock 4.

Vidare beskrivs hur spelaren bör befinna sig i sittande position till dess att VR-applikationen efterfrågar en stående, vilket talar för att sittande är tänkt som standardläget för Playstation VR-titlar. Det finns även ett "Cinematic Mode" där spelaren kan titta på film i ett virtuellt bio-läge.

Sony Playstation VR lanseras den 13 oktober och kommer att fungera med såväl Playstation 4 som den kommande uppdaterade versionen under kodnamn "Neo".