Vidare handlade några av anmälningarna om att svenska representanter från Justitiedepartementet skulle ha blandat sig i polisens och åklagarens arbete. Vidare gällde ett par anmälningar om servrar som hade beslagtagits som inte tillhörde The Pirate Bay. Totalt så beslagtogs 186 servrar och bara ett fåtal av dessa tillhörde The Pirate Bay vilket gjorde att diverse andra företag drabbades. Vi publicerade samma dag en intervju med Filip Hansson som jobbade på sajten Fragbite som blev drabbad i tillslaget. Det visar sig dock att ingen vidare undersökning kommer att göras angående det påstådda tjänstefelet med att beslagta servrar som inte tillhörde The Pirate Bay. Nedan citat kommer från JO:s beslut:

Efter razzian anmälde flera personer polis och åklagare för tjänstefel bestående bl.a. i att servrar som inte berördes av brottsmisstankarna togs i beslag. Dessa anmälningar har prövats av Peter Hertting vid Åklagarmyndigheten, Utvecklingscentrum Umeå. Den 11 december 2006 beslutade han att inte inleda förundersökning om tjänstefel.

Justitieombudsmannen noterar dock i rapporten att dels företrädare för den amerikanska ambassaden under hösten kontaktade justitiedepartementet och påtalade att Sverige blivit ett centrum för piratkopiering och önskade information om vad Sverige gjorde för att förhindra dessa olagligheter. Det har även noterats att en svensk delegation med företrädare för polis- och åklagar-väsendena besökte till USA i april 2006 för att få mer insyn om hur USA arbetar och knyta kontakter. I denna delegation ingick Håkan Roswall som var förundersökningsledare för tillslaget mot PRQ och The Pirate Bay.

Hela ärendet har granskats och JO har alltså valt att fria polis och åklagare. Hela beslutat kan läsas på JO:s webbplats.