Det svensk-engelska-brasilianska företaget Medison skapade mediehysteri när de med buller och bång lovade att leverera en mer eller mindre normalutrustad bärbar dator för runt tusen svenska kronor. Många tvivlade, inte minst för att liknande projekt visat sig vara omfattande bedrägerihärvor.

Turerna kring Medison har först och främst kretsat kring huvudpersonen Valdi Ivancic, som bland annat uttryckt önskemål om att bli svensk statsminister. Som om inte det vore nog har entreprenören hamnat i ordentligt blåsväder sedan det upptäcktes att annonserna på företagets webbplats var förfalskade och att de påstådda samarbetspartnerna inte ville ha något med företaget att göra.

Efter en första försening på två veckor skulle datorerna ha börjat leveras den 31 augusti, vilket det nu är sex dagar sedan. I forumet har det figurerat uppgifter om att leveransbekräftelser har skickats ut till vissa kunder, men detta är än så länge obekräftat. Efter att snart en vecka har passerat och fortfarande inga datorer synts till återstår det att se var denna minst sagt spännande historia slutar.