HP har lanserat en egen sajt för Blackbird 002 vilket visar upp datorn och gräver djupt i specifikationerna. Chassit till komponenterna är byggt helt i aluminium med ett par plastdetaljer. Hela datorn bärs upp av en enda aluminium-fot som skall klara upp till 272 kilo (vad man nu kan behöva det till).

Chassit har även en uppfällbar panel fram på översidan där det sitter en 15-i-1-kortläsare, en firewire-port, två usb-portar samt en hörlurs-ingång och en mikrofon-ingång. För att driva allt har nätaggregatet en maximal effekt på 1100 watt. Vilken tillverkare detta nätaggregat kommer ifrån nämns dock inte i specifikationerna.

Tittar vi närmare på specifikationerna ser vi att man antingen kan välja en AMD Athlon64 6000+ eller diverse Core 2 Duo- och Core 2 Extreme-processorer. Totalt stöds upp till åtta gigabyte ddr2-800-minne via fyra minnesplatser. Nätverksstödet består av två stycken gigabit-nätverkskort.

När det kommer till grafikkort finns det många olika val. De snabbaste alternativen är två stycken Radeon HD 2900 XT med en gigabyte minne i Crossfire-läge med vattenkylning från det danska företaget Asetek. Man kan även välja två stycken Geforce 8800 GTX i SLI-läge. Geforce 8800 Ultra verkar inte finnas med som konfigurationsalternativ. Man kan även välja ett Ageia Physx-kort med pcie-gränssnitt om man önskar.

Hur funkar det då med ett moderkort som både klarar av Crossfire och SLI? Tydligen rör det sig om ett Nvidia Nforce 680i SLI-baserat moderkort från Asus, som HP har jobbat nära med för att kunna göra det möjligt. Rich Brown från Cnet kommenterar:

If you're scratching your head at HP matching two ATI cards in CrossFire mode on an Nvidia NForce 680i SLI motherboard, we did too. We can confirm that it works, and even with older versions of ATI's Catalyst video drivers.

Lagringsmässigt stödjer Blackbird 002 fyra stycken hårddiskar och således en lagringskapacitet på upp till 4 terabyte. Western Digitals Raptor-hårddisk finns även med som konfigurationsalternativ.

Bios-versionen skall vara mycket speciell och erbjuder diverse alternativ för att överklocka datorn och optimera generellt. HP säger även att samtliga komponenter följer industri-standard så att man kan byta ut dem om man önskar. Med full konfiguration väger datorn hela 32,6 kilo.

Det finns tre olika modeller: Blackbird 002, Blackbird 002 LC samt Blackbird 002 LCi. De två sistnämnda datorer är överklockade och har bättre prestanda.

Läs mer om Blackbird 002 på den officiella webbplatsen. Priserna startar på cirka 17 100 och slutar på cirka 48 000 kronor.