Iomegas Ultramax Pro-serie hårddiskar kommer i ett aluminium-skal vilket har samma design som Apples dator Mac Pro. Skalet rymmer två stycken hårddiskar om maximalt 750 gigabyte styck vilket bildar en raid 1-array på 750 gigabyte eller en raid 0- eller jbod-array på 1,5 terabyte lagringsutrymme.

De två nya modellerna som finns att välja mellan har båda usb 2.0-gränssnitt där den ena modellen har esata-gränssnitt och den andra har firewire-800 och firewire-400. Prestandan på esata är som bekant snabbare än de andra gränssnitten.

När enheterna är konfigurerade som en raid 1-array så kan man byta ut defekta hårddiskar utan att stänga av enheten, vilket kan vara bekvämt ibland.

Iomega presenterar sitt nya sortiment med lagringslösningar som bygger på både en hårddisk eller dubbla hårddiskar med kapaciteter upp till 1.5 TB. De nya produkterna UltraMax och UltraMax Pro representerar Iomegas ökade fokusering på extern lagring för användare av operativsystemet Mac OS X. Hårddiskarna är formaterade med filsystemet HFS+ och har en design som passar Mac-användare; samtidigt som de har en mängd olika anslutningsmöjligheter.

Läs mer om Ultramax Pro hos Iomega. Referenspriset för Ultramax Pro med esata-gränssnitt ligger på cirka 4 450 kronor.