Det har tidigare ryktats om att den kommande styrkretsen RD790 skall klara trippel Crossfire. Det som förvånar nu är att ingen brygga behövs mellan korten, alla kommunikation korten emellan verkar ske via pci-express-gränssnittet. Då det handlar om pcie version 2.0 har de all bandbredd de behöver för detta.

Grafikkorten som satt i datorn som visades upp byggde på grafikprocessorn Radeon HD 2900 XT från Sapphires Atlantis-serie. Demo-systemet var kopplad till sex stycken monitorer som körde Microsoft Flight Simulator X. Moderkortet var ett så kallat "Engineering Sample" och således ingen färdig produkt. Drivrutinerna var även i beta-stadie. Det visar dock att AMD förbereder trippel Crossfire såväl som fyrdubbel Crossfire med RD790-styrkretsen.

Trippel Crossfire eller trippel SLI som snart skall komma i och med Nvidias lansering av [news id="6534"]Nforce 780i[/news] kan möjligen bli nästa steg om man är ute efter extrem prestanda. Ett försäljningsargument som vi kan se är att AMD utrustar en dator med ett RD790-baserat moderkort, en Phenom X3 med tre stycken processorkärnor samt tre stycken grafikkort i Crossfire-läge.

Källa: The Inquirer.