Vi har tidigare [news id="6482"]rapporterat[/news] kring Foxconn X38A Digital Life men nu har alltså moderkortet officiellt lanserats. Moderkortet har en sockel 775 som stödjer alla processorer från Intel, även de kommande processorerna som använder sig av Penryn-arkitektur. Den högsta systembussfrekvensen som stöds är 1333 megahertz.

Minnesstödet är brett och består av sex stycken platser varav fyra stödjer upp till åtta gigabyte ddr2-minne och två stödjer upp till fyra gigabyte ddr3-minne. Moderkortet har som väntat tre stycken pcie x16-portar där två av dem har full bandbredd och den andra troligen har fyra linjer. Pci-expressversion är 2.0 på detta moderkort.

Det integrerade ljudkortet är av modell ALC888 och kommer från Realtek. Det stödjer 7.1-ljud vilket kan skickas ut antingen via koaxial eller optisk fiber från moderkortet. Gigabit-nätverkskorten kommer från Realtek (RTL8111B och RTL8110SC) där en av dem sitter på pcie-bussen.

Lagringsmöjligheterna består av sex interna serialata-portar samt två externa esata-portar. Det finns även möjlighet till två pata-enheter. Kylningen på moderkortet är passiv och vi ser en mycket stor kylfläns på nordbryggan som går vidare via ett värmeledingsrör ("heat-pipe") till en fläns på sydbryggan samt till en kylfläns på mosfets runt processorsockeln. Foxconn kallar denna kylning för Cool-pipe.

Eric Chu som är produktchef för Foxconns Digital Life-produkter kommenterar:

We wanted to combine the performance and overclocking features found on enthusiast motherboards with some additional connectivity capabilities, which will provide for a more adaptable computing platform

Läs mer om X38A Digital Life hos Foxconn. Moderkortet har setts i svensk handel för cirka 2 150 kronor. Än så länge är dock antalet återförsäljare väldigt begränsat.