I dokumentet som läckt hittar vi ett detaljerad blockdiagram över hur en typisk sockel am3-dator kommer att se ut. Det avslöjas dock ingen närmare information om själva sockeln. Det vi redan vet är att den har 940 pinnar och att sockel am3-processorer skall passa i sockel am2-moderkort.

Blockdiagrammet visar upp den kommande styrkretsen RS780 vilket har ett integrerat Direct X 10-kompatibelt grafikkort med hdmi-utgång. Det integrerade grafikkortet går under arbetsnamnet RS790 och använder sig av gddr3-minne som skall vara integrerat på moderkortet. Från am3-sockeln går det två stycken minneskanaler för ddr3-minne, men vilka frekvenser som stöds nämns inte. Detta kommer troligen att bli bestämt när am3-processorerna är på väg till marknaden.

Styrkretsen RS780 är inte tänkt för entusiaster och har en pcie x16-port, en pcie x1-port samt två stycken pci-portar via sydbryggan. Denna sydbrygga är en efterlängtad uppgradering till dagens SB600 bland annat som har ett par år på nacken och behöver uppdateras. SB700 stödjer 12 stycken usb-portar samt sex stycken serialata-hårddiskar. Vi ser även en pata-kanal för två stycken enheter.

På sydbryggan står det "hw monitor" där "hw" står för "hardware", men vad det betyder i praktiken återstår att se. Troligen handlar det om en Windows-applikation för att övervaka hårddiskars s.m.a.r.t.-värden exempelvis. SB700 skall även ha en integrerad Azalia-kompatibelt ljudkort. När sockel am3 skall lanseras återstår att se.

Källa: Chilehardware.