Stora monitorer blir alltmer populära då man kan använda dem dels som vanliga monitorer men även som TV-apparater med en ansluten DVD exempelvis. De flesta stora monitorer på 24 tum eller större stödjer i nästan alla fall dessutom full HD-upplösning.

Belineas nya monitor bygger på en TN+Film-paneltyp och har som nämnt en storlek om 26 tum. Modellen heter simpelt Oline 3 (nummer tre i Oline-serien) och har en upplösning om 1920x1200 bildpunkter och en responstid på 5 millisekunder (grå till grå).

Monitorn stödjer upp till 16,7 miljoner färger och har en dynamiskt kontrastförhållande om 2500:1. Luminansen ligger på 400 cd/m2 vilket är relativt bra för en monitor av denna storlek. Den horisontella betraktningsvinkeln är 170 grader medan den vertikala ligger på 160 grader.

Foten är byggd så att man kan luta den 20 grader bakåt eller 5 grader framåt. Det finns även två inbyggda högtalare på 1 watt styck. I anslutningsväg hittar vi en HDMI med HDCP-stöd och en Mini-D-Sub för analoga anslutningar. Huruvida det följer med en HDMI-DVI-adapter nämns inte i specifikationerna.

Vidare hittar vi en garanti på tre år samt ett års pixelgaranti (enligt 13406-2 klass 1). Detta betyder att om en död eller defekt pixel uppstår det första året byts monitorn ut enligt Belinea.

Läs mer om Oline 3 hos Belinea.Det rekommenderade priset på Oline 3 ligger på cirka 6 500 kronor inklusive moms. Monitorn skall finnas inom kort hos svenska återförsäljare.