Efter HP och Dell är Acer världens tredje största tillverkare av datorer, mest kända för sitt breda utbud av bärbara datorer. Nu vill företaget ta klivet in på speldator marknaden och lanserar serien "Gamer´s Line" för att på allvar kunna konkurrera med företag som Voodoo PC och Alienware. Idag har man släppt uppgifter om gamerseriens första dator – Aspire Predator.

Acer har inte sparat på krutet till seriens första skapelse. Predator kommer i ett futuristiskt chassi med uppfällbar mekanisk front som förutom Blu-ray läsare också döljer upp till fyra hårdiskar med Hot-Swap stöd för enkel åtkomst.

Hårdvaran i Predator är väl tilltagen och datorn kommer med en Intel Core 2 Extreme eller Core2 Quad processor, upp till 8 GB DDR2-minne och Nvidia 780i SLI chipset. Datorn kan konfigureras med hela tre stycken Geforce 9800 GTX eller två 8800 GT i SLI och med upp till fyra mekaniska hårddiskar med stöd för RAID 0/1/5 eller 0+1. Ljudkortet är ett X-Fi från Creative och operativsystemet är Windows Vista Ultimate eller Home Premium.

Acer har ännu inte uttalat sig om när datorn är färdig att beställa eller vad prislappen kommer att bli.

Källa: Acer