Den 5 juni togs beslutet att en andra gång skjuta upp rättegången mellan AMD och Intel. Båda personerna som är tillsatta för att övervaka processen innan rättegången var överens om att flytta starten av förhandlingarna från april 2009 till februari 2010. Orsaken sägs vara att båda parterna behöver mer tid på sig att gå igenom allt material, vilket är föga förvånande då det enligt uppgift handlar om ungefär 150 miljoner sidor.

Stämningsansökan handlar om att Intel har blivit anklagade av att använda sig av icke tillåtna metoder för att konkurrera med AMD. De sägs ha utnyttjat sin ledande ställning på marknaden för att erbjuda rabatter och andra fördelar om datorbyggare lovar att inte köpa processorer från AMD. Intel försvarar sig med att marknaden är tuff och för att överleva krävs rabatter och erbjudande gentemot kunderna.

Beslutet om att flytta rättegången mellan AMD och Intel kommer samma dag som Intel döms att betala 25 miljoner dollar i böter för att ha använt otillåtna medel på den Sydkoreanska marknaden. Intel blir det andra företaget som fälls i Fair Trade-kommissionen i Sydkorea varav Microsoft var först i december 2005.

To ask us to cease and desist behavior which we are not doing and never have done is odd,[...] We don't use rebates in an anticompetitive fashion.

Intel å andra sidan fortsätter hävda att de är oskyldiga och anser sig orättvist behandlade enbart för att de är den största processortillverkaren. Men faktum kvarstår att Intel blev dömda i Japan 2005 med liknande anklagelser och att även EU-kommissionen utreder Intels affärsmetoder.

Källa: Eweek, DailyTech.