Advanced Overlocking Championship 2008 sponsras av bland annat Asus, Nvidia, Intel och den singaporebaserade hårdvarusajten VR-Zone. Många kända överklockningsprofiler var där, exempelvis "Sampsa" för lag Finland och "Fugger" för lag USA. Sverige representerades av de välkända överklockarna "Crotale" och "Elmor".

Reglerna är enkla. Varje lag har tillgång till en dator och massvis med flytande kväve. Målet är att få så höga poäng som möjligt i tre olika testprogram. Bäst resultat i respektive program ger lagpoäng, och högst totalsumma vinner.

Efter några timmars överklockning var det lag Kina som kunde stoltsera med flest poäng, och kammade därmed hem guldmedaljen med ett pris på 5 000 dollar. Det svenska laget var dock inte långt efter med en god andraplats. Portugal, USA och Finland blev trea, fyra och femma.

Datorerna som överklockades var utrustade med Core 2 Extreme QX9770, Geforce GTX 280 och Asus P5Q3. Givetvis handlade det om kylning med flytande kväve. Läs repotaget från tävlingen på VR-Zone.