Kunder med nya Macbook rapporterar om problem med grafiken. Det första bekymret gäller Macbook Pro där datorn slutar svara och skärmen blir blank vid datorspelande. Den enda kända lösningen är en omstart.

Mycket tyder på att problemet är relaterat till hårdvaran. Flera användare rapporterar på Apples diskussionsforum att problemet försvinner med nya drivrutiner som justerar fläktens hastighet. Genom att snabba upp fläktarna blir grafikkortet svalare och krascherna upphör. Alla problem avhjälps dock inte med nya drivrutiner, utan vissa användare har tvingats skicka in datorn för reparation.

Situationen är givetvis pinsam för Apple, men även för Nvidia. Nya Macbook Pro har både grafikkort och styrkrets från Nvidia, vilket framhållits som en av de största nyheterna med datorerna i serien.

Ett annat problem gäller både Macbook och Macbook Pro. Vid uppspelning av HD-film kan bilden bli korrupt. Samma problem inträffar ibland vid bläddring med webbläsaren. Symptomen tyder återigen på att det är Nvidia som är boven i dramat, då dessa fel inte inträffar på datorer med grafikkort från Intel eller AMD.

Apple är medvetna om problemet och arbetar just nu med att ta fram en lösning.

Källa: Apple Insider.