Vattenkylning upplevs av många som krångligt och riskabelt. Farhågorna rör främst läckor eftersom kombinationen vatten och elektronik inte är särskilt hälsosamt. Detta leder till att många tänker sig för både en och två gånger innan de installerar pump och slangar i dyra värstingsystem.

De senaste åren har flera mindre kylningspaket lanserats där de gemensamma nämnarna är enkelhet och låg prislapp. Modellerna är ofta helt tillslutna och är inte svårare att installera än en vanlig luftkylare. Nackdelen är framför allt haltande prestanda jämfört med luftkylning i samma prisklasser.

Corsairs nya bidrag till marknaden heter Hydro HD50 och är en komplett vätskekylare för processorn. Systemet är består av en radiator samt fläkt och kylblock med inbyggd pump. Modellen är baserad på populära LCLC från Asetek, dock med en ny pump och ett omdesignat kylblock. Tillverkningsmaterialen är aluminium för radiatorn samt koppar för kylblocket. Dessutom är hela systemet slutet för att minimera behovet av underhåll och påfyllning.

Corsiars nylanserade produkt är främst tänkt att konkurrera med dyrare luftkylare och inte med fullfjädrade vattenkylningssystem för tusentals kronor. Hydro H50 börjar säljas i juni och förväntas kosta cirka 1 000 kronor inklusive moms.