Under förra veckan uppdaterade Apple sitt bärbara sortiment med nya modeller i Macbook Pro-serien. En av nyheterna var att samtliga modeller begåvats med ett inbyggt batteri av litium polymer-typ. Fördelen med dessa framför de äldre litium-jon-batterierna är att mer kapacitet kan klämmas in utan att för den delen öka batteriets fysiska storlek. Enligt företaget ska de nya datorerna därför ha batteritider på uppemot sju timmar.

Tekniksajten Anandtech ville se hur mycket sanning som fanns i Apples påstående och utsatte därför en helt ny 15" Macbook Pro för ett batteritest. Resultaten visade sig vara överraskande bra.

Vid lättare surfning och musiklyssning lyckades den nya modellen hålla igång strax över åtta timmar. Med tyngre flashbaserade webbsidor minskade batteritiden något, till 6,5 timmar, vilket fortfarande är imponerande för en maskin med kraftig hårdvara.

Det enda som inte gick att testa var hållbarheten på själva batteriet, där det enligt Apple ska hålla för uppemot tusen fulla uppladdningar innan det behöver bytas ut.

Källa: Anandtech