Corsair Hydro H80i

IMG_0417.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Corsair

Modell

Hydro H80i

Material

Koppar, plast, aluminium

Fläkt(ar)

2 x 120 mm

Fläkthastighet

Mjukvarustyrda upp till 2 700 RPM

Kompatibilitet

Intel sockel 2011, 1366, 1156, 1155, AMD sockel AM2/AM2+/AM3

Kylpasta

Förapplicerad

Konstruktion

Sluten vattenkylning med pump, kylblock och radiator

Lägsta pris

Färdigfyllda vattenkylningspaket är inget nytt för amerikanska Corsair och redan 2009 lanserade företaget sin första modell Hydro H50 med den danska kylartillverkaren Asetek bakom rodret. Under förra året avslutades samarbetet med Asetek för att istället låta det kanadensiska företaget CoolIT ta hand om tillverkningen av Corsairs vattenkylningslösningar. Det purfärska paketet Hydro H80i bygger på CoolIT senaste generations plattform och tillför en hel drös förbättringar i jämförelse med föregångaren H80.

IMG_0419.jpg
IMG_0426.jpg

Hydro H80i har likt sin föregångare en radiator i 120 mm-klassen med dubbel tjocklek. Anslutningarna till vattenblocket har dock uppgraderats rejält där slangarna består av kompositgummi med en ytterdiameter på 14,3 mm. Dessa ska enligt Corsair ge ett ökat vattenflöde samt vara mycket mer följsamma vid installationen i jämförelse med de styva FEP-slangarna företaget har sig av tillsammans med äldre produkter.

IMG_0421.jpg
IMG_0425.jpg

Vattenblocket på H80i har omarbetats en del från tidigare versioner och ska enligt Corsair nu erbjuda ett avsevärt förbättrat flöde. Kontaktytan mot processorn är tillverkad i koppar och kommer med förapplicerad kylpasta ur kartong. För att driva den integrerade pumpen ansluts vattenblocket till nätaggregatet via en ledig SATA-strömkontakt. Pumpen skickar även ut en varvtalssignal via en separat 3-pinskontakt som ansluts till moderkortet.

IMG_0424.jpg
IMG_0422.jpg
IMG_0429.jpg

Kikar vi lite närmare på själva blocket uppenbarar sig en rad kontakter utmed två av sidorna. På ena sidan sitter två proprietära kontakter som genom en medföljande adapter ger användaren möjlighet att koppla in och styra radiatorns fläktar. H80i levereras med endast med en adapter och kan således bara styra två fläktar ur kartongen.

På den andra sidan huserar två kontakter varav den ena är lite av ett paradnummer för H80i. Corsair har nämligen byggt in full funktionalitet för deras styrsystem Link direkt i vattenblocket. Genom att ansluta blocket via en medföljande intern USB-koppling till moderkortet öppnas helt nya möjligheter upp att övervaka och styra hela paketet genom företagets egna mjukvara.

IMG_0427.jpg
IMG_0458.jpg

Vidare har Corsair satsat på en helt ny uppsättning av fläktar med H80i. De två medföljande 120 mm-fläktarna baseras kring företagets modell SP120 som lanserades tidigare i år. Enligt Corsair är dessa utvecklade specifikt för att användas i tillämpningar där högt lufttryck föredras, där exempelvis radiatorer och kylflänsar är perfekta ändamål. Specifikationerna avslöjar en ljudnivå på 37,68 dBA vid det maximala varvtalet 2 700 RPM.

IMG_0456.jpg
IMG_0455.jpg
IMG_0454.jpg
IMG_0450.jpg

Installationen av H80i påminner till mångt och mycket om den hos sin föregångare, vilket innebär en pålitlig och enkel montering. Monteringsdetaljer finns för samtliga aktuella socklar från AMD/Intel och numera fästes monteringsramen till vattenblocket med magneter istället för skruvar.

Som synes på bilderna ovan har även Corsair byggt in belysning i form av en RGB LED i vattenblocket. Färgen på denna kan i sin tur styras genom programvaran Link på en rad olika sätt.