Test: Ljudnivå och värmeutveckling

Yttemperaturerna mäts och antecknas efter 30 minuters belastning vid uppspelning av videoklipp och repetition av 3DMark Fire Strike "Combined". I samma veva antecknas även värden för ljudnivån med mätinstrumentet 15 centimeter från den testade enheten. Testerna utförs med en rumstemperatur på 23 grader och bakgrundsbrus på 32,7 decibel.

Acer Aspire Switch 10 blir inte särskilt varm vid filmtittande, men det tunnare profilen än Asus Transformer Book T100 gör att graderna stiger. Särskilt högersidan kan kännas ljummen, men det handlar om så pass låga nivåer att värmeutvecklingen inte stör.

Vid hög belastning blir surfplattan naturligtvis varmare än vid filmtittande. Det här mest tydligt på framsidan, det vill säga skärmen, medan baksidan inte alls når upp till de temperaturer som först väntat. Viktigast är Aspire Switch 10 inte når upp till sådana nivåer att den inte går att använda.

Samtidigt är det värt att påpeka att mätningarna utförs efter 30 minuters belastning och att man endast kan vänta sig värden som dessa vid lång tids spelande.

Avslutningsvis kommer de obligatoriska diagrammen med resultaten för ljudnivå och utan fläkt handlar det som väntat om en helt ljudlös design.