Test: Ljudnivå och värmeutveckling

Yttemperaturerna mäts och antecknas efter 30 minuters belastning vid uppspelning av videoklipp och repetition av 3DMark Fire Strike "Combined". I samma veva antecknas även värden för ljudnivån med mätinstrumentet 15 centimeter från den testade enheten. Testerna utförs med en rumstemperatur på 23 grader och bakgrundsbrus på 32,7 decibel.

Microsoft Surface 3 kommer utan fläkt och kyls således passivt utan att göra något ljud ifrån sig. Nämnvärt är också att vi inte hör tillstymmelsen av så kallat spoltjut (eng. coil whine), som kan vara ett värre missljud än en vinande fläkt.

Surface 3 följer Atom-traditionen och generar inte särskilt mycket värme. Visst blir den kännbart ljummen, men inte tillräckligt för att vara något problem.

Kombinationen strömsnål processor och metallchassi gör underverk för att hålla ned värmeutvecklingen vid belastning. Surface 3 slår nytt rekord i testlabbet med ett maxvärde på cirka 36 grader, vilket är riktigt bra i sammanhanget. Snittet är i paritet med Asus Transformer Book T200, där differensen istället är avsevärt större på olika delar av konstruktionen.