Insidan

Det dags att plocka av sidan och det är främst två saker reagerar man på när man ser insidan av lådan. Det första är hur stor lådan är på djupet, det andra är plåten som sitter mitt emot moderkortet. Djupet är väldigt önskvärt för oss som gillar att gräva i datorn. Det kommer att synas tydligare senare när vi fått in några datorkomponenter i lådan.

Något som även är värt att notera är att chassisidan som är bakom moderkortet även går att ta loss. Detta är fördelaktigt om man vill optimera sin kabeldragning eller bara stoppa undan kablar som inte används.

Här ser vi det nedre hårddiskracket. Det kan enkelt tas ut genom att man skruvar loss tumskruven i nederkanten. Sedan är det bara att trycka ned den lilla vita spaken i överkant och dra ut racket. I hårddiskracket finns plats för fem hårddiskar. Även om hårddiskracket är lätt att demontera så behövs det sällan. Hårddiskskenorna som följer med möjliggör en enkel installation av nya hårddiskar med en minimal arbetsinsats.

Ovan ser vi en hårddiskskena. Dessa är av plast och trycks bara in på sidan av disken, sedan är det bara att trä in disken i hårddiskracket. Det är värt att notera att man kan montera in hårddiskar helt utan verktyg. Många andra tillverkares lösningar kräver att man skruvar fast skenorna i hårddiskarna. Silverstones lösning är även stabil, diskarna sitter väldigt stadigt.

För att minimera risken att man inte ska råka ut för att inte ha skenorna till hands när de behövs så har Silverstone monterat en förvaringsbox i botten på lådan. Skenorna ligger alltid nära till hands i lådan. Observera att det inte är några problem att skruva loss lådan om man tycker att den är i vägen.

Nedan har vi skenorna till 5,25"-enheterna. De fungerar på samma sätt som hårddiskskenorna. Tyvärr är de inte riktigt lättmonterade. Vi hade framförallt problem med den översta platsen, det krävdes en stor nypa våld och tålamod innan enheten kom på plats. Vi undersökte saken vidare och det visade sig att vi inte var de enda som upplevt detta problem. Då vi tyckte att det krävdes för mycket våld i den översta platsen så valde vi att skruva fast enheten istället vilket gick problemfritt.

Här ser man kylningsmöjligheterna för hårddiskracket. Notera att 80-millimetersfläkten inte medföljer. Med två fläktar som kyler hårddiskarna kan man packa dem tätt men ändå hålla diskarna svala. Det sitter dammfilter i båda fläktplatserna som är lätta att plocka loss och göra rena. Ett litet minus med 120-millimetersfläkten i fronten är att lufthålen i fronten inte är så stora så det blir en liten flaskhals där.

Silverstone har valt att använda sig av skruvlös montering för kortplatserna. Den fungerade hyfsat med de flesta kort vi använde. Dock kan det vara problem med passformen för vissa kort. Mekanismen är även väldigt skör och när man arbetar med instickskort som inte passar helt perfekt så är det lätt hänt att man tar till lite för mycket våld och har sönder något.

Nu har vi monterat in komponenter. Det är faktiskt anmärkningsvärt vad det är rymligt och smidigt det är att jobba i lådan tack vare det extra djupet. Det extra djupet medför även att man enkelt kan plocka ur moderkortet utan att plocka loss exempelvis optiska enheter som så ofta är fallet annars. Även om moderkortsplåten inte är utdragbar som på många andra lite bättre chassin så är avsaknaden inte så enormt stor som vi först trodde.