Utsidan

Silverstone Crown CW03 kommer omsorgsfullt förpackad i en stor pappkartong vadderad med skumgummi. Själva datorlådan är i sin tur nedstoppad i en svart tygpåse som ger ytterligare en påminnelse om att det är en riktig lyxprodukt vi har att göra med.

Själva datorlådan är en mycket elegant skapelse. Just vår modell är den svarta versionen, men för de som hellre vill ha silvergrått finns även den färgen i Silverstones sortiment. Som vi tidigare berättat är hela chassiet tillverkat av aluminium. Metallytan har borstats och eloxerats till perfektion.

Framsidan domineras av den sju tum stora tryckkänsliga skärmen. Rakt nedanför finns en rad knappar som kontrollerar skärmens funktioner samt sätter på och stänger av datorn. Längst till vänster hittar vi dessutom ögat till den infraröda mottagaren för fjärrkontrollen.

Den högra delen av datorlådan är tillägnad de externa enheterna, det vill säga saker som ska gå att komma åt från utsidan av chassiet, exempelvis dvd-spelare. Allra längst upp hittar vi en återfjädrande lucka som är till för att maskera en optisk enhet så att den går i samma tema som det övriga chassiet. Rakt nedanför finns ytterligare en lucka som maskerar två externa enheter. Detta är två 5,25”-utrymmen där den ena går att konvertera till 3,5”, för exempelvis kortläsare.

Går vi vidare till chassiets sidor märker vi att dessa består av ett bärande metallgaller som klätts med perforerade plåtar för lite extra ventilation.

Chassiets bakstycke är inte borstat eller eloxerat utan består av rå aluminium. Här märker vi att täckplåtarna till platserna för expansionskort är perforerade och att två 80 mm-fläktar är monterade i det område som processorn vanligtvis sitter. Vid sidan om hålet för nätaggregatet syns även bildingången till den lilla integrerade skärmen, vilket är en vanlig D-Sub-kontakt.

Undersidan av lådan har utformats med samma omsorg. Här finns hela fem stycken fötter i bästa hifi-stil, och dessutom ett område med ventilationsgaller som skvallrar om fler fläktar på insidan. Trots att vi ännu inte fyllt datorlådan med hårdvara (och därmed lite extra vikt) står den väldigt stadigt på marken.

Nu när vi har tittat på utsidan av chassiet är det dags att göra en djupdykning i innandömet. Hur kan en datorlåda för hela 7000 kronor se ut på insidan? Följ med och ta en titt.