Slutsats

Tempest ansluter sig till gruppen chassien från Nzxt som har ett lite mer nedtonat utseende. De lysande fläktarna och fönstret i sidoplåten finns fortfarande kvar, men vi klarar oss från sci-fi-inslagen. Tempest är utrustat med en ordentlig uppsättning fläktar som utan vidare klarar av sin uppgift. Ett par av fläktarna verkar vara lite dåligt balanserade och man får dras med en del mindre önskvärda ljud. Detta behöver självklart inte vara fallet med alla exemplar av Tempest.

Tempest är ett gediget bygge och lämnar inte mycket kvar att önska i byggkvalité. Det som bör gå att avlägsna går att avlägsna utan större ingrepp i chassiet. Att tänka på innan man införskaffar ett exemplar av chassiet är att nätaggregatet i fråga är utrustat med ett tillräckligt långt kablage.

Chassiet erbjuder bland annat förborrade hål för vattenkylning, möjlighet att dra kablage bakom moderkortsplåten och en enkel installation av hårddiskar och 5,25-tumsenheter. Detta är dock inget som gör att Tempest sticker ut från mängden, tvärtom. Smidigt är det dock att kablaget till de främre I/O-portarna kan tas bort om de ej behövs. En trevlig nyhet är också att de främre I/O-portarna nu fått sällskap av en E-SATA-port, detta på bekostnad av en firewire-port.

Sammanfattningsvis kan sägas att Nzxt Tempest är ett gediget bygge som erbjuder ordentligt med kylning och möjlighet att bygga ut med vattenkylning. Tempest är allt annat än ett tyst chassie men är samtidigt inte värre än andra produkter i samma klass. Tempest erbjuder det man kan förvänta sig av ett chassie i den här prisklassen men sticker inte ut på många punkter.

Fördelar

  • God kylning

  • Gedigen konstruktion

  • Enkel att använda

Nackdelar

  • Hög ljudnivå

  • Vissa fläktar är dåligt balanserade

Pris: Nzxt Tempest kostar cirka 1 000 kronor.