Montering

Nätaggregatet förs på plats inifrån chassit och skruvas sedan fast som vanligt med fyra skruvar.

Den optiska enheten förs på plats framifrån chassit. När enheten är på plats trycks en plastknapp på sidan av 5,25-tumsburen in och ett par metallpiggar skjuts ut så att enheten låses. Det är även möjligt att fästa enheten med skruvar på motstående sida av 5,25-tumsburen om ökad stabilitet önskas. Den optiska enheten sitter dock ordentligt på plats med enbart snabbfästet.

Hårddisken fästs i släden med skruvar genom gummibussningar.

Släde med hårddisk skjuts sedan på plats i hårddiskburen. Vi valde att montera hårddisken i platsen längst till vänster där Hotswap-kontakten sitter vid leverans.

Såhär såg vårt system ut när alla komponenter var monterade. Vi har anslutit fläktarna direkt till nätaggregatet med hjälp av adaptrar – adaptrar som alltså inte följer med chassit.

Behovet av extra stöd för vårt grafikkort är tämligen begränsat. Större och tyngre grafikkort borde däremot kunna dra nytta av extra stöd – särskilt om datorn flyttas runt ofta.

Kabelklämmorna fungerar bra. Däremot kunde öppningarna i moderkortet ha placerats på ett bättre sätt. De två öppningarna längst till höger i moderkortsplåten täcks nämligen av moderkortet och det var svårt att dra kablage genom dessa. Vi lyckades dock med att fiska upp kablaget till de främre I/O-portarna.

Observera att det inte är möjligt att använda DVI-till-VGA-adaptrar. De får helt enkelt inte plats under den perforerade taksektionen. Kablaget leds ut från chassit genom öppningen i bakkant.