Insidan forts.

Hårddiskar monteras i slädar av plast som lossas med ett enkelt handgrepp.

Efter att ha dragit ur alla slädar ur hårddiskburen ser vi den andra 180-millimetersfläkten som är placerad precis under. Även denna fläkt suger ut luft från den nedre delen av chassit. Observera också att hårddiskplatsen längst till vänster är utrustad med Hotswap-kontakt. Vi kommer att titta närmare på denna senare.

Rakt nedanför den främre 180-millimetersfläkten och bakom luftintaget för nätaggregatet hittar vi ytterligare ett luftintag.

Dammfiltret som täcker luftintaget lossas genom att ett litet handtag trycks in.

Moderkortsplåten är utrustad med fyra öppningar för kabelgenomdragning samt fyra kabelklämmor överdragna med gummi.

Hotswap-kontakten är fastsatt med två skruvar och lossas enkelt med en skruvmejsel. Kontakten kan sedan placeras på den plats som önskas. Om Hotswap på mer än en hårddisk önskas behöver kontakten CP05 köpas till. Denna kostar kring hundralappen. Med tanke på chassits pris är det snålt att bara erbjuda Hotswap på en plats.

Båda 180-millimetersfläktarna är fastsatta i plastramar som i sin tur är fastsatta i chassit med två skruvar.

Fläktarna är märkta "Silverstone" och är av samma typ som de vi hittar i Fortress FT01. Fläktarna är specificerade till 700 varv per minut och 18 dBA. För 120-millimetersfläkten i takpartiet gäller 950 varv per minut men lika många dBA.

Luckorna som täcker 5,25-tumsplatserna lossas genom att ett handtag på varje sida trycks in. Luckorna är tillverkade av plast och känns också väldigt plastiga.

Tre av 5,25-tumsplatserna täcks utav plåtbitar av modell "bryt loss och kasta".

Längst ner på sidoplåtarna är dammfilter placerade vid luftintagen.

Precis som övriga dammfilter i chassit går dessa att avlägsna för rengöring. Det är dock aningen mer arbetsamt här. Sju små skruvar måste nämligen avlägsnas innan filtret kan plockas bort. Att utforma ett smidigt litet handtag var tydligen för komplicerat här.

Filterramen är tillverkad av plast medan själva duken är tillverkad av metall.