Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

36

Asus tillkännager Chromebox för under 2 000 kronor

Googles operativsystem Chrome OS hittar ut i andra formfaktorer än bärbara datorer. Senast ut är Asus Chromebox, en komprimerad dator med Intel-processor och SSD för endast 179 dollar.

58

Microsoft väljer Satya Nadella till Steve Ballmers efterträdare

Den avgående vd:n Steve Ballmer efterträds av Satya Nadella, som nu ska leda Microsoft genom förvandlingen från ett renodlat mjukvaruföretag till ett fokus på "enheter och tjänster".

40

Torvalds ger tummen upp till Nvidias satsning på öppen källkod för Tegra K1

Nvidia gör en kovändning och ger en hjälpande hand till öppen källkodsprojektet Nouveau, vilket får Linux-skaparen Linus Torvalds att hälsa med ett annat finger.

37

Gigabyte lanserar J1800N-D2H – Mini ITX med passiv kylning

Moderkortsmakaren Gigabyte tillkännager J1800N-D2H, en prispressad modell i storleksklassen Mini ITX med passiv kylning och den dubbelkärniga processorn Intel Celeron J1800.

40

Valve introducerar musikuppspelning med Steam Music

Steam-användare kommer inom en snar framtid kunna lyssna på sin lokalt lagrade musiksamling genom Steam Music, en integrerad musikspelare i distributionstjänsten.

46

Google öppnar Chromecast för utvecklare

Efter en tids tystnad gör Google slag i saken och släpper utvecklingsverktyg för den lilla mediaspelaren Chromecast, som gör det möjligt att både sända och ta emot strömmande video.

64

Samsung Galaxy S5 avtäcks den 24 februari

Efter en lång tids spekulationer avslöjar Samsung att evenemanget Unpacked 5 ska hållas den 24 februari, vilket sannolikt är datumet då företaget lyfter på skynket för Galaxy S5.

246

Snabbtest: Battlefield 4 med AMD Mantle

Med alla pusselbitar på plats är det dags att se om AMD Mantle lever upp till de uppskruvade förväntningarna. Häng med när SweClockers testar det nya gränssnittet i Battlefield 4.

23

XFX släpper Type 1 Bravo – företagets första datorlåda

Grafikkort och nätaggregat får sällskap av en ny produkttyp när XFX introducerar företagets första datorlåda, som ska passa både gamers och prestandajägare.

72

Steam Machines ska få fart på utvecklingen av stationära datorer

Datorbranschen ser fram emot Steam Machines, som inte bara ska ge spelkonsolerna en match på gamingfronten utan även ge de stationära datorerna en välbehövlig vitamininjektion.

61

Windows 8.1 Update 1 läcker ut på nätet

En tidig utvecklingsversion av Windows 8.1 Update 1 läcker ut på nätet och avslöjar flera nyheter i gränssnittet Modern, däribland knappar för att minimera och stänga appar.

78

Hitachis heliumfyllda hårddisk på 6 TB hos återförsäljare

En heliumfylld hårddisk med sju plattor och sex terabyte lagringsutrymme flyttar fram gränserna för magnetisk lagring. Nu hittar Hitachis nya lagringsenhet till återförsäljare.

223

AMD släpper Catalyst 14.1 Beta 1.6 med Mantle för allmänheten

Efter en rad förseningar släpper AMD den första drivrutinen med stöd för gränssnittet Mantle, som först och främst ska ge uppemot 45 procent bättre prestanda i Battlefield 4.

320

AMD Catalyst 14.1 Beta med Mantle försenas ytterligare

Uppdateringen till Battlefield 4 är redo, men den nödvändiga drivrutinen saknas fortfarande. Nu ser det ut som att AMD Mantle i värsta fall dröjer till nästa vecka.

60

Fredagspanelen 70: AMD Mantle, Steam In-home Streaming och guldkorn från CES

Årets första avsnitt av fredagspanelen inleds med flera högaktuella ämnen, bland annat den stundande lanseringen av Mantle. Detta kröns av en tillbakablick på händelserna från CES.