Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

29

Geforce GTX 750 Ti får sällskap av GTX 750 – kräver ingen extra strömförsörjning

I mitten av februari släpper Nvidia det första grafikkortet med arkitekturen Maxwell. Nu framkommer det att Geforce GTX 750 Ti ackompanjeras av ytterligare en modell.

69

Intel släpper NUC med Celeron "Bay Trail"

Minstingarna i familjen Next Unit of Computing får ett nytt syskon när Intel släpper en lågkostnadsmodell med Celeron "Bay Trail" under skalet.

63

Alcatel-Lucent och British Telecom slår näthastighetsrekord

Genom att förtäta datakanaler lyckas internetoperatören British Telecom skicka data i hela 1,4 terabit per sekund i det befintliga nätverket, vilket uppges vara nytt världsrekord.

73

Guide: Fabriksåterställning med USB-minne i Windows 8.1

Att flytta återställningspartitionen till ett USB-minne kan vara en snabb metod för att frigöra viktigt lagringsutrymme. SweClockers går igenom det inbyggda verktyget i Windows 8.1.

31

MSI Gefore GTX 780 Ti Lightning på bild och i snabbtest

För den som inte nöjer sig med Nvidias referensmodell förbereder MSI ett nytt Geforce GTX 780 Ti i den ytterst påkostade serien Lightning. Nu släpps bilder och testresultat.

53

Lenovo köper IBM:s serververksamhet för 2,3 miljarder dollar

Världens största datortillverkare köper IBM:s serverdivision i vad som beskrivs som den största kinesiska IT-affären genom tiderna.

61

GTA V för PC tillbaka på Amazon

Allt fler tecken pekar mot att Grand Theft Auto 5 är på väg till PC-plattformen. På Amazon är det nu möjligt att förboka spelet.

40

AMD lanserar 12- och 16-kärniga Opteron i processorfamiljen "Warsaw"

Processormakaren AMD släpper två nya serverprocessorer i familjen "Warsaw", som ska leverera ett optimalt förhållande mellan prestanda, strömförbrukning och pris.

78

Google kan skrota Nexus 7 i nästa generation – fokuserar på 8-tummare

Hårdnande konkurrens sätter press på Nexus 7, som inte når upp till säljmålen. För att försöka råda bot på problemet kan Google istället satsa på en större skärm med nästa generation.

85

AMD gör vinst under Q4 2013

Med en knackig start på året redovisar AMD vinst under slutet av 2013. Vinsten tillskrivs Xbox One och Playstation 4, men även ökad efterfrågan på företagets processorer och grafikkort.

26

Sharp tillkännager 15,6"-platta med 3 200 x 1 800 pixlar

En av årets hetaste trender väntas bli surfplattor i större storlekar. Sharp är tidigt ute med en 15,6-tummare, som dessutom kryddas med en högupplöst skärmpanel.

14

Toshiba slutför förvärvet av OCZ

Den amerikanska konkurrensmyndigheten godkänner japanska Toshibas förvärv av konkursdrabbade OCZ Technology i en affär värd 35 miljoner dollar.

69

Alienware: "Nya Steam Machines varje år"

En av Valves partner för konceptet Steam Machines är Alienware, som planerar släppa en ny modell årligen. Samtidigt framgår att bolagets maskin får begränsade konfigurationsmöjligheter.

62

Japanskt tv-bolag visar långdistanssändning av 8K UHD-material

Det japanska public service-bolaget NHK blickar bortom sändningar i 4K UHD och demonstrerar en trådlös långdistanssändning av ännu högre upplösning över ett avstånd på 27 kilometer.

151

Backupföretag redovisar hårddiskars felfrekvens med märke och modell

Alla hårddiskar går förr eller senare sönder, men vissa modeller är bättre än andra. Lagringsföretaget Backblaze redovisar nu nya siffror över tillförlitligheten.