Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

144

Microsoft: "Vi har sålt över 200 miljoner Windows 8-licenser"

Microsoft bryter tystnaden och avslöjar att Windows 8 sålts i över 200 miljoner exemplar på 15 månader, vilket är 40 miljoner färre än vad Windows 7 nådde på ett år.

121

Battlefield 4 Second Assault anländer den 18 februari

Efter löftet om att rätta buggarna i Battlefield 4 innan lanseringen av nästa expansion tillkännages att det nu är dags för mer innehåll. I början av nästa vecka går startskottet för Second Assault.

16

AMD lanserar Kabini för stationära i mars – följs upp av Beema

Inom en snar framtid lanserar AMD Kabini för stationära datorer, där fyra kärnor till ett lågt pris står på menyn. Detta följs upp av processorfamiljen Beema senare under året.

30

Intel Haswell Refresh lanseras i april

Processorjätten Intel flyttar fram lanseringen av Haswell Refresh till april, någonting som skapar oro bland tillverkarna som ännu inte har färdiga moderkort.

57

Asus Zenbook UX302LA och UX302LG

Den spirituella uppföljaren till storsäljaren Asus Zenbook UX32VD hittar till testlabbet. Bland nyheterna syns en ny design och löften om högre prestanda samt längre batteritid.

57

Nvidia slår förväntningarna – PC-gaming ökar omsättningen

Försäljningen av speldatorer ökade i slutet av 2013, någonting som gav Nvidia ett starkt avslut på räkenskapsåret 2014. Samtidigt framgår att GRID utvärderas av hundratals bolag världen över.

29

AMD lanserar Radeon R7 265

Grafikkortsmakaren AMD avrundar Radeon R7-serien med Radeon R7 265, som med en bred minnesbuss ska stångas mot Nvidias annalkande Maxwell-arkitektur.

9

Intel Bay Trail-T med 64-bitarsstöd till Mobile World Congress

Surfplattor med Windows 8.1 64-bit och Intels plattform Bay Trail-T dyker upp senare under året. Nu väntas den första modellen med båda delar visas upp under Mobile World Congress.

50

Battlefield 4 uppdateras med rättelser för AMD Mantle

En ny uppdatering för Battlefield 4 ska rätta till en rad problem med grafikgränssnittet Mantle, däribland minnesläckor och plötsliga fall av bildfrekvensen.

36

Intel Broadwell försenas till Q4 2014

Efterträdaren till processorarkitekturen Haswell skjuts på framtiden. Efter en försening av produktionsstarten rapporteras att de första modellerna dröjer till årets sista kvartal.

40

Geforce Maxwell innehåller större förändringar än väntat

Detaljerna kring arkitekturen Maxwell läcker ut och skvallrar om stora förändringar mot Kepler. Samtidigt planeras Maxwell på 20 nanometer för prestandasegmentet, någonting som kan dröja till slutet av året.

76

Geforce GTX Titan Black inte för gamers

Den kommande värstingmodellen Geforce GTX Titan Black positioneras inte som ett grafikkort för spel utan som en lägre prissatt variant av Tesla för CUDA-utvecklare.

137

Inet söker uppmärksamhet med Bitcoin-betalningar

Kryptovalutan Bitcoin kan bli ett alternativ hos hemelektronikhandlaren Inet, men återförsäljaren visar inget större förtroende för betalningssystemet och vill inte ta några valutarisker.

36

Sandisk släpper USB-minne för 260 MB/s

Höga överföringshastigheter är huvudnumret i nya Sandisk Extreme Pro, som tack vare USB 3.0 kan leverera 128 GB högpresterande lagring i fickformat.

49

AMD slår ett slag för Dockport

Seriekopplade enheter via det numera standardiserade gränssnittet Dockport ger nya möjligheter. AMD visualiserar möjligheterna i en video på Youtube.