Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

54

Intel Ultrabook får hög upplösning och röststyrning under 2013

Högre upplösningar, röststyrning och mobilt bredband är några av nyheterna i nästa generation Ultrabook.

99

SweClockers sammanfattar 2012

Teknikåret 2012 lider hastigt mot sitt slut, och med fokus på backspegeln finns det mycket att prata om. Jonas Thörnqvist och Emil Björklund plockar fram kavajerna för en traditionsenlig tillbakablick på månaderna som passerat.

40

Podcast 14: "Nyårsspecial"

I väntan på klassiska "Ring, klocka ring" sammanfattar SweClockers det gångna året genom att plocka ut tolv intressanta teknikhändelser. Redaktionen får hjälp av en uppsjö gäster, både välbekanta besökare och nya röster.

83

Inga nya netbook-datorer under 2013 – segmentet redo för historieböckerna

Slutet är av allt att döma nära för de en gång så framgångsrika netbook-datorerna. Som sista stora tillverkare inom kategorin meddelar Acer att inga nya modeller planeras för 2013.

188

Helgsnack: De mest efterlängtade tekniknyheterna 2013

Det nya året drar igång på allvar när elektronikmässan Consumer Electronics Show slår upp portarna i januari, men vad vill SweClockers läsare se på mässgolvet?

67

SweClockers nyårsdatorer – tre plattformar och sex konfigurationer

Fastnat i valet och kvalet? Lagom till det nya året sammanställer SweClockers sex kompetenta datorpaket med de senaste plattformarna från Intel och AMD.

125

Optiska lagringsmedia 50 procent dyrare 2013

Dyrare skivor är att vänta med allt färre aktörer på den optiska lagringsmarknaden. Enligt CMC Magnetics kan prishöjningar på närmare 50 procent vara aktuella under 2013.

21

AMD A-6000-serien "Richland" får stöd för snabbare minnen

Dokumentation från AMD avslöjar nya detaljer kring kommande processorer i A-6000-serien. Bland nyheterna märks högre minnesfrekvenser och stöd för strömsnålare minnesmoduler.

31

Byt julklappar i SweClockers marknad

Fått en julklapp för mycket? I SweClockers marknad går det alltid att göra sig av med överblivna klappar eller inhandla nya. Som extra uppmuntran är det gratis annonser veckan ut.

83

AMD förbereder FX-8300 – åtta kärnor på 95 W

En strömsnålare processor i FX-serien kan vara på väg ut från AMD redan innan nyårsfirandet. AMD FX-8300 tar vid med åtta kärnor och ett TDP-värde på 95 watt.

41

LG Display satsar på högupplösta skärmpaneler för CES 2013

Till årets Consumer Electronics Show i Las Vegas laddar LG Display upp med fler pixlar i alla former, från tv-apparater till skärmar, bärbara datorer och mobila enheter.

56

Intel Haswell börjar säljas i juni 2013

Ett läckt datablad anger att säljstarten av Intels kommande processorfamilj Haswell äger rum i början av juni. Lanseringen kan dock ske tidigare än så.

227

SweClockers önskar en riktigt God Jul!

Mörkret ruvar runt husknuten och tomten har bråda dagar. Redaktionen tar ton för en klassisk julsång i ny skepnad och forumledaren OSkar000 pyntar julbordet med datorkomponenter.

38

Podcast 13: "God Teknikjul!"

Julafton är här, med tomtar, paket och allt som hör till. Redaktionen firar med ett specialavsnitt av SweClockers Podcast, där både bästa teknikklapparna och mobiltelefoner vid julbordet dyker upp i diskussionen.

240

Helgsnack: Julklappstips för SweClockers-medlemmar!

Det är ingen vild gissning att SweClockers medlemmar föredrar hårda klappar. Veckans helgsnack handlar om att byta julklappstips – teknikgalningar emellan.