Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

50

Intel Haswells inbyggda grafik jämförs mot Geforce GT 650M

Bakom stängda dörrar på CES 2013 demonstreras grafikprestandan i Intels kommande arkitektur Haswell mot ett mobilt grafikkort i mellanklassen.

65

Sharp gör 32-tummare med 4K-upplösning och pekfunktion

Många efterfrågar högre upplösning på skrivbordet. Japanska Sharp levererar en ny 32-tummare med 4K för pengastinna kunder.

43

Samsung introducerar Exynos 5 Octa med "åtta kärnor"

Inte helt oväntat gick Samsung ut offentligt med en ny systemprocessor för mobila enheter. Exynos 5 Octa kommer med åtta fysiska kärnor, men det skulle kunna ses som en fyrkärnig processor.

36

Zalman demonstrerar passiv luftkylare och högpresterande vattenkylningspaket

Koreanska Zalman vinner utmärkelser och ställer ut färska produkter på årets CES-mässa. I fokus står företagets passiva processorkylare FX100-Cube samt det nya vattenkylningspaketet CI.

72

Asus gör ultrabred 29-tummare med IPS-panel

Bredare bild står på menyn när Asus visar upp en ny skärm med IPS-panel och det "ultrabreda" bildförhållandet 21:9.

108

Microsoft ersätter MSN Messenger med Skype i mars

Datumet är spikat för när MSN Messenger kommer till vägs ände och blir ersätt av IP-telefonitjänsten Skype.

19

Zotac visar nya Zbox under CES 2013

Tillverkaren Zotac fyller montern med datorer, moderkort och grafikkort under CES 2013. I fokus står två nya Zbox, den ena med AMD E2-1800 under skalet.

27

G-Mate Mag II är rörelsebaserad handkontroll för FPS-spel

Den som saknar Duck Hunt kan titta närmare på spelkontrollen Mag II. Med karakteristisk vapenform och rörelsekontroll hoppas tillverkaren på att erövra FPS-marknaden.

121

Sharp demonstrerar tv-apparat med 8K-upplösning

För den som inte nöjer sig med 4K har Sharp någonting alldeles extra i rockärmen. På CES 2013 demonstreras en tv-apparat med 7 680 x 4 320 pixlar.

56

Samsung visar upp världens första böjda OLED-TV

Samsung stannar inte vid att visa upp några av CES-mässans största OLED-paneler utan demonstrerar även en böjd modell – först i världen, enligt Samsung själva.

34

Sony och Panasonic gör OLED-TV med 4K-upplösning

De japanska elektronikjättarna Sony och Panasonic slåss om besökarnas uppmärksamhet på CES 2013. Båda hävdar att de visar upp världens första och största OLED-TV med 4K-upplösning.

35

Corsair lanserar ny kringutrustning i Vengeance-serien

En ny arsenal kringutrustning för spel har hittat ut från Corsair. Tangenterna i Vengeance K95 använder hundra procent Cherry MX Red och Vengeance M-serien får en ny sensor på 8 200 DPI.

55

Panasonic visar upp stor surfplatta med 4K-upplösning

I händelsernas centrum hittar redaktionen en större surfplatta på 20 tum med riktigt hög upplösning, som väntas riktas mot framförallt professionella användare.

21

AMD avslöjar prestanda och specifikationer för Richland, Kabini och Temash

Mellan raderna i AMD:s pressmeddelande syns både grundläggande prestandasiffror och specifikationer för företagets tre kommande processorfamiljer.

58

Razer Project Fiona förvandlas till surfplattan Edge Pro

Razer är mest känt som tillverkare av kringutrustning, men snart är den omtalade surfplattan Project Fiona med dedikerat grafikkort, numera känd som Edge Pro, redo för marknaden.